Flickr
Twitter
Tweets by HairHajker
Facebook
Blogger
Google+
Youtube
Pinterest

Mobilbarát oldalOldalunk mobilbarát nézettel is rendelkezik

Póthaj ápolása

Póthaj ápolása

Legyen bár a legjobb minőségű ázsiai vagy európai haj, a póthaj jóval több törődést, ápolást igényel, mint a saját hajunk. Ennek oka, hogy a póthaj nem kap tápanyagot a hajhagymákon keresztül, így a hiányt nekünk kell pótolnunk!

Sok esetben azt a jó tanácsot kapja hajhosszabbítás után a vendég, hogy "balzsamozd be mosás után". Arról azonban nem esik szó, hogy a póthaj már élettelen, így nem megfelelőek rá azok az általános balzsamok, amelyeket a fórumokon javasolnak egymásnak a nők hajápoláshoz. A póthajat viselő hölgyek többségének fogalma sincs róla, hogy mivel kellene kezelnie a haját!

 

Hogyan kell helyesen ápolni a póthajat?

Először is: a póthaj mindennapos ápolást igényel, ami minimum napi 30 percet jelent. Reggel és este is alaposan, de lágyan ki kell fésülni, különben néhány napon belül a hajtöveknél "berasztásodik". A kifésüléshez egy speciális, puha sörtéjű kefét kell alkalmazni, amelynek egyik szála rövidebb, másik hosszabb.

A haj kibontását speciális hajkefével mosás előtt, száraz állapotban végezzük. Mindig hátrahajtott fejjel mossunk hajat, ujjainkkal kifésülő mozdulatokat téve, nem pedig kócolva, dörzsölve. 3-4 naponta javasolt mosni, de lehetőleg ne mossuk naponta, mert attól hamarabb kiszárad a póthaj. Néhány sampon olyan összetevőket tartalmaz, amelyek oldják a keratinos hőillesztést. Póthaj viselőknek tilos alkohol és gyümölcssav tartalmú kondicionálót, sampont használni. Vásárlás előtt mindenképp nézzük meg az adott termék összetevőit!

A kókusz- és az olíva olaj nagyon jót tesz a hajnak. Érdemes többféle speciális ápolószert használni váltogatva, és naponta legalább 2x15 percet foglalkozni a hajunkkal.

A hajmosást követően egy törölközővel nyomkodva (ne dörzsölve!) szárogassuk a hajat, úgy távolítsuk el belőle a felesleges vízmennyiséget. Mivel a hajszálak – különösen a póthaj esetében – vizesen a legsérülékenyebbek, ilyenkor nem szabad fésülni. Ajánlott a mosás után 20-30 percre alaposan bebalzsamozni a hajat protein tartalmú termékkel.

A póthaj illesztési pontjait tilos vasalni és közvetlenül szárítani. Hajvasaláshoz és hajszárításhoz csak gyenge vagy legfeljebb közepes hőértéket használjunk, és szárítás előtt hagyjuk a víz egy részét kipárologni! A szárítás után ajánlatos egy alapos, gyengéd kifésülés. Tépkedni tilos.

 

Hogyan fésüljük póthajunkat?

Mint már említettük, a póthaj mindennapi kifésülése elengedhetetlen fontos része az ápolásnak, azonban nagyon sokan  nem tudják, hogyan kell helyesen elvégezni. A speciális hajkefét nem a póthaj teljes hosszára használjuk, csupán a saját hajtövektől az illesztési pontokig! Legyen az ázsiai vagy európai póthaj, hamar berasztásodik a hajtöveknél, ha azon a területen nem fésüljük ki alaposan minden nap reggel és este !

A folyamatot helyesen a póthaj alsó soránál kezdjük és soronként leválasztva haladunk a kibontással fölfelé. Miután a kifésülés megtörtént a hajtöveknél a speciális kefével. utána tanácsos a póthaj teljes hosszát egy ritkafogú fésűvel kibontani. A fésülködést végezzük óvatosan, megkímélve saját és póthajunkat is! Ha ezt betartjuk, elkerüljük a hajtöveknél a rasztásodást, akár több hónapos lenövésnél is.

Hogyan aludjunk póthaj viselése esetén?

Éjszakára nagyon fontos kifésülni a hajat. A reggelre kialakult hajszerkezetet jelentősen befolyásolják alvási szokásaink is. Nedves hajjal lefeküdni nem ajánlott. Alváshoz érdemes lazán összefonni vagy lófarokba fogni a hajat, ám semmiképp ne "befőttes" gumit használjunk ehhez, hanem valamilyen rugalmas, de szövet borítású terméket.

 

Szabad strandolni póthajjal?

Tengerben, uszodában, strandon, valamint a kádban való fürdésnél is óvni kell a hajat a klórtól, illetve a sós víztől. Ezek rendkívül erősen károsítják mind a saját, mint a póthaj szerkezetét. A sós tengervíz miatt a póthaj gyorsan szárazzá és töredezetté válik, így még abban az esetben sem ajánljuk az ezzel való érintkezést, ha utána rögtön kiöblítjük. A wellness fürdőkben és uszodákban lévő medencék vizében olyan erős vegyszerek vannak, amelyek a póthaj azonnali rasztásodását okozzák, helyrehozhatatlan roncsolást művelve.

 

Miért fontos, hogy minőségi póthajat válasszunk?

Az emberek többsége nincs megelégedve a saját adottságaival, ez a nők esetében pedig fokozottan igaz. Sokukat zavarja például, ha a hajkoronájuk nem olyan dús, hosszú vagy egészséges, mint az számukra ideális lenne. Bár elsősorban gyakori, hogy különböző csodaszerektől várnak jótékony hatást, végeredményben a legtöbben a póthajakhoz fordulnak megoldásért! Ami tökéletes praktika lehet, ha megfelelő körülmények között szerezzük be a minőségileg válogatott és ellenőrzött póthajat!

A póthajak világában általában két típusút különböztetünk meg: az európai és az ázsiai verziókat. Az előbbiek közé a világosabb árnyalatok – főként szőkék és barnák – sorolhatóak, melyek lehetnek egyenesek, de akár göndörök is. Az ázsiai verziók közé az egyenes, sötét hajak tartoznak, melyek általában sötét barnák vagy feketék. A minőségi póthajon érezhető, hogy jól ápolt, egészséges, puha tapintású! Nem csak az európai póthaj lehet jó minőségű. Az ázsiai póthajak között is van nagyon jó minőségű. Kizárólag ilyet érdemes vásárolni, alkalmazni!

Ha Önnek is fontos a minőség, jöjjön el az üzletünkbe!

hajker
hajhosszabbításunk