Flickr
Twitter
Tweets by HairHajker
Blogger
Google+
Youtube
Pinterest

Mobilbarát oldalOldalunk mobilbarát nézettel is rendelkezik

Póthaj ápolása

Póthaj ápolása

Legyen bár a legjobb minőségű ázsiai vagy európai haj, a póthaj jóval több törődést, ápolást igényel, mint a saját hajunk. Ennek oka, hogy a póthaj nem kap tápanyagot a hajhagymákon keresztül, így a hiányt nekünk kell pótolnunk!

Sok esetben azt a jó tanácsot kapja hajhosszabbítás után a vendég, hogy "balzsamozd be mosás után". Arról azonban nem esik szó, hogy a póthaj már élettelen, így nem megfelelőek rá azok az általános balzsamok, amelyeket a fórumokon javasolnak egymásnak a nők hajápoláshoz. A póthajat viselő hölgyek többségének fogalma sincs róla, hogy mivel kellene kezelnie a haját!

 

Póthaj ápolása, alapvető tudnivalók a szép tincsekhez

póthaj ápolásapóthaj ápolása jelenti a feltételét a pót tincsek szépségének. Minden póthajat viselő hölgynek tudnia kell, hogyan őrizze meg  frizurája eredeti kinézetét, különben sokkal többe fog kerülni, mint amennyibe eredetileg került volna.

A legelső dolog, amit mindenkinek tudnia kell a póthajról az az, hogy sokkal több törődést igényel, mint amennyit a természetes hajunk. Ennek az az oka, hogy a saját hajunk élő, hozzánk tartozó dolog, de a póthaj már teljesen az új tulajdonosára van utalva.  Többé nem kap belülről táplálást, ezért csak a külső ápolással lehet a szépségét megtartani. Lássuk, hogy mit nem szabad elfelejtenie a póthajat viselőknek, ha azt szeretnék, hogy a tincseik ugyanolyan szépek és ápoltak legyenek, mint az igazi hajuk!

A póthaj ápolás első szabálya nem más, mint a rendszeresség. Nem szabad elhanyagolni a frizurát, különben egy kisebb hiba is nyomot hagyhat a tincseken. Minden egyes nap szüksége van a póthajnak ápolásra, ez minimum a rendszeres fésülést jelenti. Ha nem fésüli ki a póthaj tincseket, méghozzá nagyon alaposan, akkor azok elkezdenek összegubancolódni. A gubancos tincsek pedig elkezdenek rasztásodni, ami egyenesen út a tincsek cseréjéhez. Számolni kell azzal is, hogy a fésüléshez speciális hajkefe kell, olyan, mi nem teszi tönkre a tincsek illesztését.

A póthaj ápoláshoz egyáltalán nem mindegy az sem, hogy milyen rendszeresen végzi valaki, ahogyan az sem, hogy mivel ápolja a tincseket. Fontos tisztában lenni azzal, hogy a megszokott termékek helyett kifejezetten póthaj ápoláshoz való szereket kell beszerezni és használni, hiszen nem élő hajról van szó. Sampon és balzsam is kell, de a szokásos hajmosó mozdulatokat el kell felejteni, hiszen összekócolódik a póthaj. A túl gyakori mosást viszont ajánlott elkerülni, mert haj kiszárad és ajánlott búcsút inteni a klóros és a sós víznek is. A hidratálást protein tartalmú balzsammal kell végezni.

A minőségi póthaj és a lelkiismeretes póthaj ápolás együtt meghozza a gyümölcsét és olyan csodás hajkoronája lesz, amilyenről mindig is álmodott!

Miért kell a póthaj ápolásával foglalkozni?

Póthaj ÁpolásA szép és igényes hajhosszabbítás csak akkor marad meg hosszú távon, ha a póthaj ápolásával is foglalkozik a viselője. Miért fontos ez?

Az élő hajat egy kicsit máshogyan kell ápolni, mint a póthajat. A póthaj, habár a minőségi változata valódi emberi haj, nem élő haj. Emiatt eltérő ápolást igényel. A táplálásra a póttincseknek is szüksége van, de a hidratáló, tápláló anyagokat nem a hajhagymákon keresztül, hanem a hajszálakon keresztül veszik fel. Az élő haj külső és belső táplálást is kap, de a póthaj szépségét csak a külső ápolással lehet támogatni.

 A póttincseknek speciális, tápanyagban gazdag termékekre van szüksége és fokozott védelemre is. Az ilyen termékek nem engedik kiszáradni a hajat és a rögzítést sem teszik tönkre. A parfüm, a szilikon, a gyümölcssav vagy a kőolaj származékok kerülendőek.

A napi ápolásnak köszönhetően a tincsek nem gubancolódnak, nem száradnak ki és nem mennek tönkre rövid időn belül. A tudatos és rendszeres ápolással minden minőségi póthajnak meg lehet hosszabbítani az élettartamát és megtartani a szépségét.

A póthaj ápolására fontos odafigyelni!

póthaj ápolásapóthaj ápolásával nagyon fontos foglalkozni. Segítünk, hogy megtudja, mire kell odafigyelni, így a póthaj szép és igényes látványt nyújthat!

Sokan érdeklődnek a különböző hajhosszabbítási technikák iránt, nem véletlenül, hiszen a dús hajkorona látványa, tapintása sokakat lenyűgöz. Ahhoz, hogy ezt sokáig meg lehessen őrizni, és az összkép természetes és igényes legyen, fontos foglalkozni a póthaj ápolásával. Enélkül meglehetősen kezelhetetlen is a póthaj, könnyen gubancolódhat, aminek kifésülése igen fájdalmas és hosszadalmas lehet. Amennyiben szeretne többet megtudni a póthaj ápolásáról, itt a lehetőség, hogy hozzájusson a legfontosabb tudnivalókhoz!

A magas hőhatás, gyümölcssavas ápolók és különböző vegyszerek komoly problémákat jelenthetnek, ezért ezeket mindenképp kerülni kell a póthaj viselése során. A gyümölcssavas készítmények például feloldhatják a keratinos rögzítést. Most, a nyári időszakban is nem árt odafigyelni a nyaralás alatt, mert a klóros vagy tengervíz sem tesz jót az ideiglenes tincseknek. A póthaj ápolásához célszerű proteines készítményeket használni. A kókusz és olívaolaj szintén jót tesz a tincseknek, általuk ragyogó és egészséges kinézetű lesz a haj. Mosásnál hátra kell dönteni a fejet, szárításnál pedig sosem szabad dörzsölni a hajat, ehelyett finoman le kell itatni a vizet. A nedves póthajat nem szabad fésülni, a gubancok szétszedéséhez kizárólag a szárítás után kell hozzálátni. Vasalásnál, szárításnál szintén óvatosnak kell lenni, és lehetőleg kerülni az illesztéseket.

A póthaj ápolása alapvetően nem bonyolult, egy kis odafigyeléssel sokáig lehet élvezni a dús hajkorona előnyeit. Természetesen a póthaj ápolásának eredményességét az is befolyásolja, hogy milyen minőségű tincsek kerülnek felhasználásra. Kínálatunkban kifogástalan termékekkel találkozhatnak az érdeklődők, amelyekkel igazán igényes és szép végeredményt lehet biztosítani a hajhosszabbítás során. Számos egyéb kellék is elérhető a választékban. Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Hogyan kell helyesen ápolni a póthajat?

Először is: a póthaj mindennapos ápolást igényel, ami minimum napi 30 percet jelent. Reggel és este is alaposan, de lágyan ki kell fésülni, különben néhány napon belül a hajtöveknél "berasztásodik". A kifésüléshez egy speciális, puha sörtéjű kefét kell alkalmazni, amelynek egyik szála rövidebb, másik hosszabb.

A haj kibontását speciális hajkefével mosás előtt, száraz állapotban végezzük. Mindig hátrahajtott fejjel mossunk hajat, ujjainkkal kifésülő mozdulatokat téve, nem pedig kócolva, dörzsölve. 3-4 naponta javasolt mosni, de lehetőleg ne mossuk naponta, mert attól hamarabb kiszárad a póthaj. Néhány sampon olyan összetevőket tartalmaz, amelyek oldják a keratinos hőillesztést. Póthaj viselőknek tilos alkohol és gyümölcssav tartalmú kondicionálót, sampont használni. Vásárlás előtt mindenképp nézzük meg az adott termék összetevőit!

A kókusz- és az olíva olaj nagyon jót tesz a hajnak. Érdemes többféle speciális ápolószert használni váltogatva, és naponta legalább 2x15 percet foglalkozni a hajunkkal.

A hajmosást követően egy törölközővel nyomkodva (ne dörzsölve!) szárogassuk a hajat, úgy távolítsuk el belőle a felesleges vízmennyiséget. Mivel a hajszálak – különösen a póthaj esetében – vizesen a legsérülékenyebbek, ilyenkor nem szabad fésülni. Ajánlott a mosás után 20-30 percre alaposan bebalzsamozni a hajat protein tartalmú termékkel.

A póthaj illesztési pontjait tilos vasalni és közvetlenül szárítani. Hajvasaláshoz és hajszárításhoz csak gyenge vagy legfeljebb közepes hőértéket használjunk, és szárítás előtt hagyjuk a víz egy részét kipárologni! A szárítás után ajánlatos egy alapos, gyengéd kifésülés. Tépkedni tilos.

 

Hogyan fésüljük póthajunkat?

Mint már említettük, a póthaj mindennapi kifésülése elengedhetetlen fontos része az ápolásnak, azonban nagyon sokan  nem tudják, hogyan kell helyesen elvégezni. A speciális hajkefét nem a póthaj teljes hosszára használjuk, csupán a saját hajtövektől az illesztési pontokig! Legyen az ázsiai vagy európai póthaj, hamar berasztásodik a hajtöveknél, ha azon a területen nem fésüljük ki alaposan minden nap reggel és este !

A folyamatot helyesen a póthaj alsó soránál kezdjük és soronként leválasztva haladunk a kibontással fölfelé. Miután a kifésülés megtörtént a hajtöveknél a speciális kefével. utána tanácsos a póthaj teljes hosszát egy ritkafogú fésűvel kibontani. A fésülködést végezzük óvatosan, megkímélve saját és póthajunkat is! Ha ezt betartjuk, elkerüljük a hajtöveknél a rasztásodást, akár több hónapos lenövésnél is.

Hogyan aludjunk póthaj viselése esetén?

Éjszakára nagyon fontos kifésülni a hajat. A reggelre kialakult hajszerkezetet jelentősen befolyásolják alvási szokásaink is. Nedves hajjal lefeküdni nem ajánlott. Alváshoz érdemes lazán összefonni vagy lófarokba fogni a hajat, ám semmiképp ne "befőttes" gumit használjunk ehhez, hanem valamilyen rugalmas, de szövet borítású terméket.

 

Szabad strandolni póthajjal?

Tengerben, uszodában, strandon, valamint a kádban való fürdésnél is óvni kell a hajat a klórtól, illetve a sós víztől. Ezek rendkívül erősen károsítják mind a saját, mint a póthaj szerkezetét. A sós tengervíz miatt a póthaj gyorsan szárazzá és töredezetté válik, így még abban az esetben sem ajánljuk az ezzel való érintkezést, ha utána rögtön kiöblítjük. A wellness fürdőkben és uszodákban lévő medencék vizében olyan erős vegyszerek vannak, amelyek a póthaj azonnali rasztásodását okozzák, helyrehozhatatlan roncsolást művelve.

 

Miért fontos, hogy minőségi póthajat válasszunk?

Az emberek többsége nincs megelégedve a saját adottságaival, ez a nők esetében pedig fokozottan igaz. Sokukat zavarja például, ha a hajkoronájuk nem olyan dús, hosszú vagy egészséges, mint az számukra ideális lenne. Bár elsősorban gyakori, hogy különböző csodaszerektől várnak jótékony hatást, végeredményben a legtöbben a póthajakhoz fordulnak megoldásért! Ami tökéletes praktika lehet, ha megfelelő körülmények között szerezzük be a minőségileg válogatott és ellenőrzött póthajat!

A póthajak világában általában két típusút különböztetünk meg: az európai és az ázsiai verziókat. Az előbbiek közé a világosabb árnyalatok – főként szőkék és barnák – sorolhatóak, melyek lehetnek egyenesek, de akár göndörök is. Az ázsiai verziók közé az egyenes, sötét hajak tartoznak, melyek általában sötét barnák vagy feketék. A minőségi póthajon érezhető, hogy jól ápolt, egészséges, puha tapintású! Nem csak az európai póthaj lehet jó minőségű. Az ázsiai póthajak között is van nagyon jó minőségű. Kizárólag ilyet érdemes vásárolni, alkalmazni!

Ha Önnek is fontos a minőség, jöjjön el az üzletünkbe!

hajker
hajhosszabbításunk